Studenten verwezenlijken origineel project

Van container naar een heus ICT-lokaal

Studenten Bouw van de Thomas More hogeschool kregen dit voorjaar een uniek project voorgeschoteld: tweedejaarsstudenten moesten in kleine groepen een project uitdenken, tekenen en uitrekenen, om in de volgende fase de bouw ervan te coördineren. Enkele studenten kregen een project van de gemeente Ravels, waar een oude zeecontainer omgevormd moest worden tot ICT-lokaal.
Naast de uitdaging kregen de studenten een bijkomende motivatie: de afgewerkte container zal verscheept worden naar Senegal, waar initiatiefnemer Willy Movaert met zijn vzw Booloo Defar Toubacouta al enkele jaren schooltjes bouwt.
Studenten Architectuur van het Heilig Graf instituut in Turnhout werkten aan een voorontwerp, terwijl de projectgroep zich boog over de verschillende uitdagingen. Zo mocht de container geen oven worden in de Senegalese zon. Bovendien moest de container beschermd zijn tegen ongedierte en inbraak én moest de container in één stuk in Senegal geraken.
Met een eerste ontwerp werden sponsors en partners gezocht, om alles te realiseren. Beneens en Alucon verleenden al snel tijd en middelen, alsook materiaal en kennis om het ontwerp te perfectioneren. Daarnaast mocht de container op het terrein van Beneens staan om daar omgebouwd te worden.
Na twee maanden werken konden de studenten de omgebouwde container voorstellen, uitgerust met demontabel dak, aluminium ramen en deuren, inkomportaal, inbouwkasten, meubelen, airco, elektriciteit, licht enz.
Iedereen is trots op het project en wil het dan ook met plezier aan het grote publiek voorstellen, met een inhuldiging op 25 juni om 19 u. bij Beneens te Olen. Iedereen is welkom om de ICT container te komen bewonderen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden

Welkom bij Inschrijven 

Inschrijven maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.